Veelgestelde vragen isolatie

Geeft aanbrengen van isolatie overlast in/aan mijn woning?

Realisatie van spouwmuurisolatie geeft nauwelijks overlast. Spouwmuurisolatie brengen we doorgaans binnen 1 dag aan. Dat gebeurt van buitenaf.

Heeft spouwmuurisolatie zin bij mijn woning?

Als uw woning gebouwd is tussen 1930 en 1975, dan is spouwmuurisolatie interessant voor u. Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen gebouwd ná 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het soort huis, rijtjeswoning of vrijstaande woning. Globaal moet u rekenen op een bedrag vanaf € 15 per m2 excl. 6% BTW. Dit verdient u in het algemeen binnen 3-5 jaar terug door lagere energiekosten. Er zijn vaak nog andere zaken die van invloed kunnen zijn op de prijs zoals b.v. realisatie van kruipruimte ventilatie of de diepte van de spouwmuur. Aarzel niet, vraag het ons. We geven geheel vrijblijvend een prijsindicatie.

Geeft het overlast als er vloerisolatie of isolatie in de kruipruimte wordt aangebracht?

Vloerisolatie of isolatie in de kruipruimte brengen wij vanuit de kruipruimte aan. Vloerisolatie of isolatie in de kruipruimte is in één dag klaar. De PUR schuim ruikt kort.

Heeft kruipruimte isolatie zin bij mijn woning?

Als u een vochtige kruipruimte heeft dan is het absoluut het overwegen waard. Uw kruipruimte moet minimaal 30 centimeter hoog zijn. We meten van de bodem tot de onderkant van de balken.

Is vloerisolatie nuttig in mijn huis?

Vloerisolatie heeft het meeste effect op uw stookkosten. Immers op de benedenverdieping staat de verwarming meestal het hoogst. Het is wel belangrijk dat uw woning een kruipruimte heeft. Uw kruipruimte moet voor vloerisolatie minimaal 50 centimeter hoog zijn.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

U moet rekenen op een prijs vanaf ongeveer € 29,35 per m2 excl. 6% BTW voor een betonnen vloer. En € 33,00 per m2 excl. 6% BTW voor een houten vloer. De dikte van de isolatie laag of de lengte van de funderingen die mee geïsoleerd worden kunnen hebben invloed op de prijs. Aarzel niet vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie bij ons op.

Heb ik overlast als er dakisolatie wordt aangebracht in mijn woning?

Het aanbrengen van binnendak-isolatie is geen grote verbouwing. Een dak van gemiddeld 60m2 isoleren we doorgaans in 1 dag.

Komt mijn huis in aanmerking voor dakisolatie?

In de meeste gevallen is het mogelijk om een dak te isoleren. Daken kunnen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant geïsoleerd worden.

Heeft binnendak isolatie zin bij mijn huis?

De prijs voor het aanbrengen van dakisolatie is afhankelijk van de gekozen dikte van het materiaal. Isolatiemateriaal met een gemiddelde dikte en afwerking komt ongeveer op zo’n € 48,00 per m2 excl. BTW.

Ik heb een huis met veel ramen. Is isolatie rendabel?

Meestal wel. Kou en warmte komen vaak door de muren. Uw woning wordt veel behaaglijker.

In hoeveel jaar verdien ik isolatie terug?

Dit is afhankelijk van wat u isoleert. Vloer isolatie en spouwmuur isolatie verdient u het snelste terug. Over het algemeen verdient u de isolatiekosten van uw woning in 3-5 jaar terug.

Kan isolatie leiden tot vochtplekken en schimmel op mijn muur?

Nee, bij een spouw van 4 cm of meer treden geen vochtplekken op met PUR isolatie. In de jaren 80 kwam dit wel voor, door gebruik van steenwol isolatie. Te weinig ventilatie geeft vocht in elk huis. Ventileren in een huis is zeer belangrijk. Het woonklimaat is gezonder en aangenamer.

Mogen we in de woning blijven tijdens het aanbrengen van isolatie?

Het algemeen advies is 2 uur na aanbrengen kunt u weer in uw woning. Het belangrijkste is om op het moment van isolatie goed te ventileren. Wij werken met professionele afzuiging waardoor u snel weer in uw woning kunt.

Stinkt PUR isolatie?

PUR ruikt een korte tijd (max. 1 uur). Het belangrijkste is op het moment van isolatie goed te ventileren. Wij werken met professionele afzuiging waardoor de geur snel wegtrekt.

Voorkomt dubbel glas beslagen ramen?

Het helpt wel, maar goede isolatie in combinatie met ventilatie heeft een beter resultaat.

Moet ik nog ventileren na isoleren?

Ja, dat blijft belangrijk. Uw woonklimaat is veel gezonder en behaaglijker.

Stilstaande lucht isoleert toch goed. Waarom dan spouwmuurisolatie?

‘Stilstaande lucht isoleert veel minder goed dan PUR isolatie. De isolatiewaarde van 5 cm isolatie is ongeveer 7 maal zo hoog als van een 5 cm brede “stilstaande” luchtspouw. Bovendien is er bij oude huizen meestal geen sprake van stilstaande lucht in de spouw door kieren en ventilatieopeningen.

Is de BTW verlaging naar 6% voor isolatie in bestaande woningen nog van toepassing?

Bij isolatie van bestaande woningen geldt in ieder geval 6% btw op de arbeidsuren. Ook zijn verschillende subsidieregelingen actief. Dit verschilt per plaat en provincie. Meer informatie: www.energiesubsidiewijzer.nl . Of bel ons voor meer informatie.

Is er subsidie voor isolatie?

Naast het aanbieden van de BTW verlaging voor energiebesparende maatregelen op arbeidsuren zijn er vanuit verschillende gemeenten en provincies subsidieregelingen actief. Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien of dat binnen uw gemeente of provincie het geval is.

Heeft u na het lezen van de informatie over de subsidiewetgeving nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, 06 172 38 332. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Dak-Isolatie-Dakisolatie-Contact