Natuurvriendelijk isoleren

Kies voor een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert!

Waarom natuurvriendelijk isoleren?

  • Voorkom dat dieren dood gaan
  • Een lagere energierekening
  • Minder CO2-uitstoot
  • Meer comfort in huis
  • Vervangende woonruimte voor dieren

Wat is natuurvriendelijk isoleren?

Wist u dat bij het isoleren van uw spouwmuur of dak dieren zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen kunnen worden gedood? Dat is niet nodig! U kunt namelijk natuurvriendelijk isoleren! Daarbij kunnen de dieren wegvliegen voordat wordt geïsoleerd en krijgen ze vervangende verblijfplaatsen. Zo bespaart u energie én beschermt u de natuur.

Beschermde diersoorten

De huismus staat al op de rode lijst van bedreigde broedvogels en met spreeuwen en gierzwaluwen gaat het eveneens niet goed. Ook vleermuizen wonen in spouwmuren en zijn een beschermde diersoort onder de Wet natuurbescherming. Ze zijn niet gevaarlijk en juist heel nuttig. Eén vleermuis eet per nacht al snel 1000 muggen!

Wet natuurbescherming

Bij het vullen van de muren met isolatiemateriaal worden deze dieren verstoord – vaak met dodelijke gevolgen. En volgens de Wet natuurbescherming is het verstoren en doden van (beschermde) diersoorten en het wegnemen van hun verblijfplaatsen verboden. Daarom heeft de provincie Utrecht In nauwe afstemming met isolatiebrancheorganisatie VENIN, ecologen, belangengroepen, provincies, gemeenten en betrokken ministeries, de methodiek van het ‘Natuurvriendelijk isoleren onder een pre-SMP’ ontwikkeld. De komende jaren wordt deze methode ook in andere provincies ingevoerd.

Dak-Isolatie-Dakisolatie-Contact

Isoleren van gevel of dak?
Kies voor een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert!